Amerikkalainen jalkapallo / Steelers

steelers-taft-18Kuopio Steelers etsii jatkuvasti mukaan toimintaansa uusia harrastajia. Joukkueita löytyy miehille, naisille sekä junioreille 10-vuotiaista ylöspäin. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan harrastamaan. Lisätietoa: www.steelers.fi

Alla pieni infopaketti lajistamme:

steelers-sun-cityAmerikkalainen jalkapallo on fyysinen kontaktilaji, mutta se ei tarkoita, että jokaisen pelaajan tulisi olla iso ja vahva. Lajille on ominaista, että joukkue koostuu hyvin erilaisista pelipaikoista, joissa jokaisessa pelaajalta tarvitaan erilaisia ominaisuuksia. Koska pelissä ei voi välttyä kontakteilta on voimasta tietenkin hyötyä, eikä nopeuskaan ole koskaan huono ominaisuus. Eri pelipaikoilla tarvitaan erilaisia ominaisuuksia ja tämän vuoksi joukkueessa pelaa hyvin erikokoisia pelaajia aina 70-kiloisista reilusti yli 100-kiloisiin. Eri pelipaikkoja esitellään tarkemmin seuramme nettisivuilla.

Amerikkalaisessa jalkapallossa molemmilla joukkueilla on kentällä 11 pelaajaa. Toinen joukkue, jolla on pallo hallussaan, on nimeltään hyökkäys ja tällöin toisella joukkueella vastaavasti puolustus. Hyökkäyksen tehtävänä on kuljettaa pallo heittäen tai juosten vastustajan maalialueelle ja puolustuksen tehtävänä on tietysti estää hyökkäystä. Joukkueet vaihtavat näitä rooleja useaan kertaan pelin aikana, ja se joka pelin lopussa on kerännyt eniten pisteitä, voittaa ottelun.