Taekwondo

Kuopion Taekwondo ry

Taekwondo on Koreasta lähtöisin oleva kamppailulaji, joka tarjoaa haasteita sekä harrastus- että kilpailumielessä. Suomeen Taekwondon toi vuonna 1979 korealainen Taekwondo-mestari Dae Jin Hwang ja Kuopiossa lajia on harrastettu vuodesta 1987 lähtien.

Monipuolisena lajina Taekwondo kehittää harrastajan kuntoa, voimaa, nopeutta, notkeutta ja koordinaatiota. Harjoitukset koostuvat monipuolisesti Taekwondon eri osa-alueista sekä kuntoilusta. Harjoituksissa opetellaan mm. perustekniikoita, liikesarjoja, ottelua ja itsepuolustusta. Kilpailutoimintaa on liikesarjoissa ja ottelussa, joka on myös olympialaji.

Fyysisten ominaisuuksien lisäksi Taekwondo kasvattaa harrastajaa myös henkisesti, mikä näkyy mm. vahvana itseluottamuksena ja tasapainoisena elämänä. Taekwondon harrastajan tie on pitkä ja lajista voi kehittyä vuosien harrastamisen myötä elämäntapa, jonka mukaan harrastaja elää elämänsä loppuun saakka.

Taekwondon harrastaminen alkaa peruskurssista, joka kestää noin neljä kuukautta. Kurssilla opetellaan lajin perusasioita ja luodaan hyvä pohja jatkoa varten. Peruskurssi päättyy keltaisen vyön kokeeseen, minkä jälkeen harjoittelu jatkuu jatkoryhmissä. Kuopion Taekwondo järjestää aikuisille peruskurssin kevät- ja syyskaudella. Junnut pääsevät mukaan vuoden ympäri.

Toinen vaihtoehto harrastuksen aloittamiselle on Kuntotaekwondo. Kuntotaekwondoon voi liittyä mukaan ympäri vuoden, joten aloittaminen on helppoa. Moni on Kuntotaekwondon innoittamana aloittanut harjoittelun myös peruskurssilla.

Taekwondon aloittaminen ei vaadi huippukuntoa tai -venyvyyttä. Nämä ominaisuudet kehittyvät kyllä harjoittelun myötä.

Lisätietoa seurastamme ja kursseista löydät osoitteesta: www.kuopiontaekwondo.com

tkd5  tkdjuniorit1tkd3  tkdkids2