Aikido

Kuopion Aikidoseura Tenchikan Ry

tenchikan_kesa

Aikido on moderni japanilainen taistelu- ja itsepuolustuslaji, jonka kehitti Morihei Ueshiba 1900-luvun alussa. Se eroaa muista perinteisistä taistelu- ja itsepuolustuslajeista eniten filosofiansa perusteella.

Aikidossa pyritään käyttämään hyökkääjän omaa voimaa häntä itseään vastaan ja aikidossa ei hyökkääjää vahingoiteta tarpeettomasti; aikidon harjoittelun onkin sanottu eroavan muista lajeista niin, että aikidossa myös vastustaja hymyilee.

Aikidoon olennaisimpana kuuluvat useat erilaiset heitot, lukot ja sidonnat.

Aikidon harjoittelussa käytetään myös mm. bokkenia (puista miekkaa), jo:ta (puista keppiä) ja tantoa (puista puukkoa). Harjoittelumme on hyvin monipuolista ja antoisaa. Harjoittelu kehittää monia tärkeitä ominaisuuksia kuten mm. koordinaatiota, tasapainoa ja kehonhallintaa. Aikido antaa haasteita myös pidemmällä aikavälillä, eikä oppiminen lopu koskaan.

Aikido soveltuu kaikenikäisille ihmisille sukupuoleen katsomatta. Aikidon aloittaminen on helpointa peruskurssilla, joita seuramme järjestää vuosittain kaksi kertaa: syksyisin ja alkukeväästä. Seurallamme on myös junioriryhmät.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja seurastamme ja kursseistamme saa osoitteesta www.tenchikan.fi

aikido_ranta_2