Judoseura Sakura

Judoseura Sakura 
Sakura

Judoseura Sakura on kuopiolainen vuonna 1967 perustettu judoseura. Sakurassa toimii kaudella 2018-2019 yhdeksän ryhmää, joissa harjoittelee yhteensä n. 150 judon harrastajaa. Seurassa on toimintaa kaikenikäisille ja monentasoisille judon harrastajille – lapsille ja aikuisille, aloittelijoille ja kokeneemmille, kilpailijoille ja kuntoilijoille. Seurassa toimii myös kaksi sovelletun judon ryhmää erityistukea tarvitseville judon harrastajille. Judoseura Sakuran työ lasten ja nuorten liikunnan edistämisessä on tunnustetusti laadukasta; Sakura on yksi Suomen kolmestatoista judon Tähtiseurasta.

Yleistä judosta
Judo on maailman levinnein ja harrastajamääriltään suurin kamppailulaji. Kansainväliseen judoliittoon (IJF) kuuluu 187 jäsenmaata. Judo on olympialajien joukossa viidenneksi suurin laji kansainvälisen liiton jäsenmaiden lukumäärällä mitattuna. Euroopassa lajia harrastaa yli kaksi miljoonaa ihmistä. Suomessa seuroja on 138 ja harrastajia niissä yhteensä n. 15000.
Judo syntyi 1880-luvulla, kun lajin kehittäjä Jigoro Kano muokkasi vanhoista japanilaisista taistelutaidoista liikuntamuodon, jossa voitiin kilpailla vastustajaa vahingoittamatta. Judo esiteltiin ensimmäisen kerran Suomessa jo vuonna 1890, jolloin Kano vieraili Helsingissä. Varsinainen judotoiminta alkoi Suomessa vuonna 1954.
Suomen Judoliitto ry perustettiin vuonna 1958. Olympialajiksi judo valittiin vuonna 1964

Sakura2

Judo on paitsi kilpaurheilulaji, myös erinomainen kuntoilumuoto. Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa, ja auttaa pysymään kunnossa, niin kehon kuin mielen osalta. Judoseura Sakuran aikuistenryhmässä judoharjoittelu on sovitettu erityisesti kuntoilijoille sopivaksi. Lasten judoryhmissä harrastus
on leikkimielistä ja harjoitukset sisältävät judon lisäksi monenlaisia pelejä, leikkejä, temppuilua ja motorisia perusharjoitteita. Harrastuksessa kehittyvät liikunnallisten taitojen lisäksi myös lapsen kognitiiviset ja sosiaaliset taidot.

Lisätietoa:
www.judoseurasakura.fi