Kuopion Judokerho Tomodachi

Kuopion Judokerho Tomodachi

Kuopion Judokerho Tomodachi on vuonna 2006 perustettu kuopiolainen urheiluseura.  Tomodachin toiminta periaatteena on yhdenvertaisuus ja oikeuden mukaisuus. Tomodachin ideologiaan kuuluu judon alkuperäisten arvojen kunnioitus ja seuran nimen mukainen (hyvä ystävä) toimiminen myös tatamin ulkopuolella.

Treeneihin ovat tervetulleita niin uudet harrastajat kuin lajiin ”paluumuuttajat”.  Tarjoamme judoa kaiken ikäisille. Nuorimmat harrastajat ovat alle kouluikäisiä MuksuJudokoita mutta yläikärajaa judon harrastamiselle ei ole.  Vetäjämme ovat Suomen Judoliiton kouluttamia kokeneita judokoita, jotka kouluttautuvat ja kehittävät itseään jatkuvasti.

Judoa voi harrastaa kuntoilumielessä tai siinä voi tähdätä aina Olympiatasolle saakka. Kuntoa kohottamaan tullut harrastaja tai kilpaileva nuori urheilija ovat meille yhtä tärkeitä seuran jäseniä. Harjoituksemme ovatkin suunniteltu siten, että jokainen harrastaja saa tasolleen sopivaa ohjausta ja valmennusta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lahjakas ja huipulle tähtäävä kilpailija saa seuran tuen ja valmennusta kilpauralleen.

Tyypillisesti judoharjoittelu sisältää erilaisia heittoja, lukkoja, kuristuksia ja sidontoja sekä kehonkäytön monipuolista harjoittelua. Judo sisältää kuitenkin paljon muutakin, kuten kaksin tehtävät ennalta määrätyt liikesarjat, joiden harjoittelu kehittää tekniikoiden ajoitusta, henkistä suorituskykyä ja kehonkäytön taloudellisuutta. Kaikkein nuorimmat harrastajat eivät vielä harjoittele lukkoja eivätkä kuristuksia.

Judo on japanilainen kamppailulaji, jonka perustaja Jigoro Kano loi lajin vanhojen jujutsu tyylien pohjalta. Kano oppilaineen muokkasi näistä vanhoista tyyleistä urheilulajiksi sopivan kamppailumuodon, josta poistettiin kaikki vaaralliseksi koetut tekniikat. Tämä kehitys ei kuitenkaan tehnyt judosta tehotonta, vaan nimenomaisesti mahdollisti jatkuvan ja tehokkaan harjoittelun. Judo on myös vuosikymmenten aikana kehittynyt lajina ja kasvanut aidosti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Judo onkin maailman suurin kamppailulaji niin harrastajamääriltä kuin levinneisyydellä mitattuna. Judo on olympialajeista viidenneksi suurin laji.

”Hikkee ja hyvväää olloo!”
Lisätietoja: www.tomodachijudo.fi

Tervetuloa!