Pikaluistelu

Pikaluistelu on vauhdikas laji, jonka aloittamiskynnys on matala! Se on tulevaisuuden laji, koska Kuopioon on parhaillaan rakenteilla Suomen kolmas täysimittainen 400 metrin pikaluistelurata, joka valmistuu kaudelle 2018/2019. Tällöin luistelukausi pitenee noin viiteen kuukauteen. Luistelukaudella harjoittelemme vakiovuoroilla lähes päivittäin.

Kuopion Luisteluseura on Suomen vanhimpia luisteluseuroja (perustettu v. 1900). Seuralla on pitkät ja menestyksekkäät pikaluisteluperinteet. Seuran pikaluistelujaoston lajikirjoon kuuluu pikaluistelun lisäksi maraton-, retki-, rulla- ja short track – luistelu sekä kilpa- että harrastetasolla.

Kuka tahansa asiasta innostunut voi aloittaa harrastamisen, mutta toisaalta laji tarjoaa jatkuvan itsensä kehittämisen mahdollisuuden. Pikaluistimen terä on vain 1.1 mm leveä ja huippuluistelijoiden huippunopeudet ovat n. 60 km/h! Laji yhdistää hienosti teknisen lajiharjoittelun monipuoliseen fyysiseen harjoitteluun. Erityisen hyviä tukilajeja pikaluistelulle ovat kehonhallintaa lisäävät ja kestävyyttä kehittävät lajit kuten yleisurheilu, voimistelu ja pyöräily.

Tervetuloa vauhdikkaan lajin pariin!

Yhteystiedot:
pikaluistelu.kuls@gmail.com

https://www.facebook.com/pikaluistelu.kuopionluisteluseura/