Ampumaurheilu

Kuopion Ampuma- ja Metsästys seura ry. (KAMS)

  • perustettu 1906
  • kuuluu Suomen Ampumaurheiluliittoon (SAL)
  • jäsenmäärä 600 (v. 2018)
  • panostamme tulevaisuuteen: 53 (v. 2018)
  • seuramenestys SM-taso SAL Pohjolan Malja 2. sija (v.2017)
  • ampumalajit SAL: ilma-aseet, pienoiskivääri, pistooli ja riistamaalilajit
  • ampumakoulut lapsille ja aikuisille

Ampumaurheilu on hieno harrastus

Lajiesittely:  https://www.youtube.com/watch?v=Js-hlxGPH8w

Ampumaurheilua voivat harrastaa kaiken ikäiset tytöt ja pojat, miehet ja naiset. Aloittamisessa ei ole ikärajoitusta tai erityisvaatimuksia. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Juha Hirveä, joka on aloittanut aikuisena ja yltänyt Olympiamitaleille. Seuratoiminnassa on mukana myös vekkuleita 8-10 -vuotiaita ammunnan harrastajia. Urheiluammunta on myös mitä parhain koko perheen harrastus. Mukaan ovat tervetulleita niin äidit kuin isätkin; myös isovanhemmat ja nuoremmat sisarukset löytävät ampumaseurassa oman paikkansa.

Aloita harrastus ampumaurheiluseurassa!

Ampumaurheilua harrastetaan ampumaurheiluseurassa. Harrastus on hyvä aloittaa ilmakiväärillä ja -pistoolilla. Kun osaat ampua ilma-aseilla, sinun on helppo oppia ampumaan myös haulikolla ja ruutiaseilla. Ampumaurheilusta löytyy useita eri lajivaihtoehtoja ja erilaisia aseita, joilla harjoitellaan ja kilpaillaan.

Turvallista ja haastavaa

Turvallisuus on tärkeä asia ampumaurheilussa ja turvalliseen aseiden käsittelyyn sekä käyttäytymiseen on ampumaradoilla kiinnitettävä erityistä huomiota. Ampumaurheilukoulussa aloittelijat ja heidän perheensä opetetaan alusta alkaen suhtautumaan oikein sekä aseisiin että ampumaurheiluun.

Ampumaurheilun haasteellisuus tekee lajista elämyksellisen. Ammunnassa voi kehittyä hyvinkin nopeasti. Moni jää siihen ”terveellisesti” koukkuun, kun haluaa kerta kerran jälkeen parantaa taitojaan. Ammunta on omien kykyjen, taitojen sekä suoritukseen keskittymisen harjoittamista.

Urheiluammunnan harrastamisen positiivisia vaikutuksia ovat mm.
– keskittymiskyvyn paraneminen,
– pitkäjänteinen suhtautuminen tavoitteelliseen toimintaan,
– oman kehon hyvä hallinta, tasapainon kehittyminen ja
– rauhoittuminen tarkkaan työskentelyyn.

TULE KOKEILEMAAN TARKKUUTTASI
Samalla kerromme mielellämme lisää.
Esittelypisteessämme on kokeiltavana mm. ilmakivääri, ilmapistooli ja haulikkosimulaattori

 

Seura järjestää ampumaurheilukouluja kaksi kertaa vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa alkavat. Tarkista kurssin ajankohta täältä:

www.kams.fi