Kendo

Kuopion Kendoseura ry

Kendo – miekan tie – on vauhdikas täyden kontaktin miekkailulaji, jonka juuret ovat perinteisessä japanilaisessa miekkailussa. Japanilaisen miekkailun perustana ovat olleet kurinalaisuus, liikkeiden tarkkuus, tehokkuus ja nopeus. Nämä piirteet ovat yhä mukana nykyaikaisessa kendossa. Kendoa harjoitellaan bambusäleistä tehdyllä miekalla, jolla vastapelaajaa lyödään varusteiden suojaamiin osumakohtiin.

Kendon peruslyönnit ovat nimeltään samat kuin maalina oleva suojuskin: lyönti keskelle päätä eli men, lyönti etummaiseen ranteeseen eli kote, lyönti kylkeen eli do. Edellä mainittujen lyöntien lisäksi kendossa käytetään pistoa kurkkuun nimeltä tsuki. Kendon harjoittelu rakentuu lyöntien, niiden yhdistelmien ja tekniikoiden harjoittelusta parin kanssa ja tähtää kohti vapaamuotoista ottelua eli ji-geikoa. Ji-geikossa kumpikin ottelija tavoittelee hyväksyttyä osumaa välttäen samalla tulemasta itse lyödyksi. Ottelijoiden taidot näkyvät liikkumisen helppoudessa, ryhdin ja lujuuden yhdistymisessä, sekä iskujen tarkkuudessa ja terävyydessä. Kendoon kuuluu olennaisena osana myös kata -harjoittelu, jossa parin kanssa suoritetaan ennalta määrättyjä liikesarjoja puista harjoitusmiekkaa (bokken) käyttäen.

Lajina Kendo on sekä teknisesti että fyysisesti haasteita tarjoava laji, joka soveltuu kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Loukkaantumiset lajin parissa ovat harvinaisia. Suurin vaara on siinä, että kompastuu omiin jalkoihinsa.

Kuopion Kendoseura järjestää peruskursseja kerran vuodessa syksyllä.
Peruskurssi harjoittelee kaksi kertaa viikossa.
Erillinen Junioriryhmä 8-13-vuotialle järjestetään kerran viikossa.

Lisätietoja: www.kendokuopio.org