Taitoluistelu ja muodostelmaluistelu

Kuopion Luisteluseura

Taitoluistelu valloittaa!

Kuopion Luisteluseura opettaa luistelutaitoa kaikenikäisille ja tarjoaa mahdollisuuden harrastaa luistelua ammattivalmentajien ja koulutettujen ohjaajien johdolla. Luistelijat harjoittelevat taitotasonsa mukaisissa ryhmissä ja kaikki pääsevät esiintymään jokakeväisessä jääshow’ssa.

Yksinluistelijoiden kilpavalmennuksessa on mahdollisuus edetä päävalmentaja Liana Ocheretnan johdolla kansalliselle ja kansainväliselle tasolle saakka. Yksinluistelijoiden kilparyhmissä luistelee tällä hetkellä n. 40 aktiiviluistelijaa.

Tämän vaativan taito- ja tekniikkalajin kilpailuissa menestyminen edellyttää lajin aloittamista varhaisessa vaiheessa. Tavallisin aloittamisikä on 4-5 vuotta. Kilpaluisteluun kuuluu paljon harjoittelua myös maalla: hyppyjen harjoittelua, tanssia sekä kunto- ja kestävyysharjoittelua.

Kilpaurheilun rinnalla ovat harrastajaryhmät, joissa luistelee harrastajia neljävuotiaista aina aikuisikäisiin asti. Jokainen voi harjoitella luistelua taitotasonsa mukaisessa ryhmässä. Ryhmien vetäjinä toimivat valmentajakoulutusta saaneet kilpaluistelijat. Taitojen karttuessa ryhmistä voi siirtyä kilparyhmiin. Perheen pienimmille on tarjolla seuran luistelukoulu.

Muodostelmaluistelu tarjoaa harrastusmahdollisuuden kaikenikäisille. Muodostelmaluistelu on taitolaji, jossa jokaisen joukkueen jäsenen on pystyttävä suoriutumaan yhtäaikaisesti monipuolista taitoa vaativista elementeistä ja askelsarjoista. Muodostelmaluistelussa tehdään muodostelmaluisteluun kuuluvia elementtejä, kuten piiri, rivi, läpimeno ja mylly. Nämä suoritetaan yhtäaikaisesti musiikia tulkiten ja ilmaisten erilaisilla koreografisilla liikkeillä.

Kuopion Luisteluseuran muodostelmajaostolla on jo vuosien kokemus ja seuramme joukkueet ovat pärjänneet hyvin niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa.

Tervetuloa nauttimaan monipuolisesta lajista!

Lisätietoja: www.kuls.fi