Hokutoryu Ju-jutsu

Kuopion Ju-Jutsuseura Ry

hokutoryu

”Yksinkertaista, nopeaa ja tehokasta”

Kuopion Ju-Jutsuseura Ry on perustettu vuonna 1984, ja olemme yksi Kuopion vanhimmista kamppailuseuroista. Tyylisuuntamme, Hokutoryu ju-jutsun, on kehittänyt Soke Auvo Niiniketo 9.dan, joka on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja.

Suomessa harrastettavien kamppailutaitojen joukossa Hokutoryu ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa, ja kuuluu suosituimpien lajien joukkoon. Hokutoryu ju-jutsu on myös levinnyt voimakkaasti; Suomessa harrastetaan 46 seurassa sekä useissa suljetuissa varuskuntien ja poliisien klubeissa. Hokutoryu on levinnyt voimakkaasti myös mm. Venäjälle ja Baltian maihin sekä Iraniin, Ecuadoriin ja Yhdysvaltoihin.

Suoraviivainen ja tehokas Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet. Perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Näiden lisäksi tärkeänä osana harjoitteluun kuuluvat ylemmissä vyöasteissa täyskontaktiottelut ja sovelletut kamppailuharjoitteet niin aseetonta kuin aseellista vastustajaa vastaan. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu ju-jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen ja lajissa voi myös kilpailla.

Kuopion Ju-jutsuseura Ry järjestää vuosittain kaksi peruskurssia, joista ensimmäinen alkaa tammi-helmikuussa ja toinen syyskuussa. Ennen kurssien alkamista pidetään lajiesittely. Ikäraja lajin aloittamiselle on 15 vuotta.

www.kuopionjujutsuseura.fi