Karate

Kuopion Karateseura ry

Vuonna 1980 perustettu Kuopion Karateseura (KKS) on yksi Suomen suurimpia ja menestyneimpiä karateseuroja. Seuran tyylisuunta on wadoryu ja jäsenmäärä on noin 250. Seuran vahvuuksia ovat kilpailutoiminta, laaja junioritoiminta sekä yleinen harrastustoiminta.

Karate on sekä perinteinen kamppailulaji ja itsepuolustusmenetelmä kuin myös urheilulaji. Lajiin kuuluvat mm. erilaiset potku-, lyönti-, torjunta-, lukko-, heitto-, kaato- ja puukkotekniikat. Karate on erinomainen tapa ylläpitää hyvää yleiskuntoa. Laji kehittää kestävyyttä, voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä. Ensisijaisen tärkeitä ominaisuuksia ovat tasapaino, nopeus ja taito. Tehokkaat tekniikat perustuvat hyvään kehon hallintaan ja vartalon käyttöön sekä oikea-aikaiseen suoritukseen. Oleellista on myös mielen hallinta sekä oikea asenne. Karate kehittää harrastajaansa sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Karaten juuret löytyvät historiasta kaakkois-Aasian munkkien kehittämistä aseettomista taistelutaidoista. Okinawan saarella harjoiteltu taistelutaito sai vaikutteita kiinalaisista taistelulajeista. Myöhemmin moderni karate siirtyi Okinawalta Japaniin 1920-luvun alussa, Eurooppaan ja Aasiaan karate levisi 50-luvulla ja Suomeen vuonna 1967.

Nykyaikaisessa karatessa vanhoja perinteitä, käyttäytymissääntöjä ja kurinalaisuutta ei ole unohdettu. Myös opetettava perustekniikka on säilynyt varsin muuttumattomana. Karaten harjoittelutapoja ovat mm. perinteinen muotoharjoittelu, erilaiset pariharjoitteet, kata eli yksin suoritettava liikesarja ja kumite eli ottelu. Kilpakaraten muotoja ovat kata ja kumite.

KKS tarjoaa harjoituksia ja kehittymisen mahdollisuuksia kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Peruskursseja järjestetään junioreille (7-12 vuotiaat) sekä nuorille ja aikuisille (yli 13-vuotiaat). Lisäksi tarjolla on Karate-Kids ryhmät 4-6 -vuotiaille lapsille yhdessä vanhemman kanssa sekä aikuisten kuntokarate. Uudet peruskurssit alkavat kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa. Lajin aloittamiseen ei vaadita mitään erityistaitoja, -varusteita tai huippukuntoa vaan taidot ja kunto kehittyvät harjoittelun myötä.

Tervetuloa tutustumaan! Tarkempia tietoja seurasta ja tulevista kursseista löytyy osoitteesta www.kuopionkarateseura.fi